Што е Prestige Domain?


Podarok e-kniga

[one-half-first]paket-podaroci[/one-half-first][one-half]

Сеуште не сте член на SFI?

 

Зачленете се слободно и без обврски

 

ДОБИВАТЕ:

ПОДАРОК е-книга „Заработка на интернет“

Краток курс за SFI

Напредни обуки за интернет маркетинг

... и многу друго

 

Регистрирајте се ОВДЕ! [/one-half]

користете GMAIL адреса

пристап до подароците добивате најдоцна за 24 часа

Што е Prestige Domain (Custom Domain)?

Како affiliate во SFI, Вие добивате повеќе алатки кои ви помагаат во зачленувањето на нови членови, но и во рекламирањето на производите и услугите од TripleClicks. Најважни од овие алатки се посебните gateway pages („влезни страни“, „ порти“) кои се посебни кратки веб страни го содржат Вашиот ID, со кој SFI детектира од кое место доаѓа одредена активност.
Вашите gateway страни и нивните линкови може да ги најдете на User (икончето со човече) > My Gateways.

Кратење на линкот

Вакви домеини кои содржат некој код (познати уште и под името referral линкови) се многу корисни, но во интернет маркетингот се препорачува да не се користат директно како „голи“. Попрофесионален и понапреден пристап е тие да ги „сокриете“ зад некој друг домеин, каде што кодот нема да биде видлив. Во пракса многу се користат разни онлајн сервиси кои овозможуваат кратење на линкот, од кои најпознати се се bit.ly, или dot.tk .

Вистински професионален начин за „сокривање“ на овие линкови е со купување на соствен домеин, кој потоа моње да го пренасочите кон referral линковите. За тоа повеќе ќе дознаете во напредниите обуки во Internet Income курсот.

SFI на своите членови им нуди и една моќна алатка која ја олеснува оваа работа. Алатката е наречена Prestige Domain или Custom Domain. Таа може да се купи, да се добие на аукции, но многу често може и да ја добиете во Daily Grand наградната игра.

Кога по било која основа ќе добиете пристап до оваа алатка, SFI преку порака ќе ве информира за таа можност. Во пораката че добиете и линк преку кој може да пристапите до оваа алатка. Истата може да ја најдете и во My Acct > My Gateways. Најдолу на страната ќе ја видите опцијата Your Custom Domains. Преку неа може да ги персонализирате овие линкови и да ги менаџирате.

Друга моќна алатка

Во менаџерот може да изберете и KeyCode, уште една моќна алатка која ви овозможува да лоцирате од кое место ви доаѓа одредена посета. Овие информации се многу значајни кога истражувате различни маркетиншки пристапи. Доколку не ви е јасно како се користи KeyCode-от, може да не го користите и ова поле да го оставите празно.

Со оваа алатка вие всушност ги персонализирате линковите и тие може да изгледаат професионално. Сепак, кога избирате нови термини за домеините однесувајте се сериозно и размислите кој поим ќе може да има најдобар ефект кај потенцијалните посетители. Вие сте интернет маркетар и размислувајте така!

Повеќе за користењето на различни линкови прочитајте ОВДЕ!