Како се поставува банер на блог?


Podarok e-kniga

paket-podaroci

Сеуште не сте член на SFI?

 

Зачленете се слободно и без обврски

 

ДОБИВАТЕ:

ПОДАРОК е-книга „Заработка на интернет“

Краток курс за SFI

Напредни обуки за интернет маркетинг

... и многу друго

 

Регистрирајте се ОВДЕ!

користете GMAIL адреса

пристап до подароците добивате најдоцна за 24 часа

Како да поставам банер на блог или веб страна?

Доколку веќе имате сопствеа веб страна или блог, тогаш е лесно. Ако платформата која ја користите дозволува поставување банери, со едноставно впишување или копирање на HTML кодот од банерите на SFI на вашата платформа го поставувате банетот. Секоја платформа има одредени специфичности, но одговор на прашањето као да го поставите HTML кодот од банерот лесно ќе најдете ако отидете на YouTube и побарате “How to ...”

За поставување на вашиот прв блог вие може да користите бесплатни платформи. Платените платформи може да ги користите подоцна. Овие вторите секако дека имаат одредени предности.

како се поставува

 

Најпопуларни блог платформи

За сите кои за прв пат се среќаваат со предизвикот на правење на својата прва веб страна топло го препорачувам сервисот www.weebly.com. Исто така добра работа може да завршите и со blogger.com, beep.com и некои други. Внимавајте кога барате некои други бесплатни платформи, тие да дозволуваат поставување на HTML код за да може да поставите свој банер.

Линкот од вашиот блог или веб страна може да го испраќате преку емаил на вашите пријатели, или пак може да го користите на социјалните мрежи како што се Facebook, Twitter, Pinterest и други. Сепак, пред да го користите на социјалните мрежи, прво пробајте како функционира. Креирајте пост во кој што ќе го поставите линкот и објавете го. Потоа кликнете на линкот од објавениот пост и видете како функционира. Ако работи, тогаш ОК. Ако не, обидете се со некоја друга блог платформа.

Совети:

- На почеток при работа користете десктоп или лаптоп, за полесна прегледност

- Направете се што можете што побрзо да постигнете статус Executive Affiliate

- Редовно логирајте се во SFI, погледнете што е ново во вашата онлајн канцеларија и учествувајте во Daily Grand наградната игра

- Редовно поминувајте по некоја лекција од LaunchPad и применете го наученото во пракса

- Пријавете се во Facebook групата за поддршка на членови од македонија на линкот https://www.facebook.com/groups/sfifortuna . Ова е место каде најбрзо ќе добиете одговори на вашите прашања, но и катче каде што може да се пофалите со вашите успеси.