Градете сопствен тим


Podarok e-kniga

paket-podaroci

 

 


Пријавете се 

во американската фирма

Strong Future International

Добивате:

Подарок Е книга „Заработка на интернет“

Краток курс на е-маил

Обуки за почетници

ПРИЈАВЕТЕ СЕ СЛОБОДНО

И БЕЗ ОБВРСКИ

Регистрирајте се ОВДЕ!

Она што Strong Future International најмногу го разликува од останатите афилет програми кои ќе ги најдете на интернет е можноста да изградите сопствен тим. Тоа Ви овозможува после одредено време да обезбедите долгорочна стабилна заработка. Затоа е особено важно, подобро кажано неопходно, да вложите време и да ги сознаете сите методи кои ќе Ви помогнат да изградите стабилен тим.

Како да започнете

Треба што поскоро, а можете и ВЕДНАШ да почнете со зачленување на нови членови во SFI. Доколку Вашите нови членови се активни, многу брзо можете да обезбедите стабилни и редовни акцијски VersaPoints (VP) што ќе ви овозможи стабилен статус во SFI.

Каде можете да ги најдете потребните совети и алатки за нови зачленувања, како и многу совети за тоа како треба да пристапите кон пронаоѓање на нови членови за Вашиот тим, имате објаснувања во текстот што следува.

Логирајте се во Вашот онлајн канцеларија во SFI и отворете го табот Marketing на црната лента од менито.

Потоа, во филтрите кои ќе ги најдете на станата лево, одберете го SFI. Таму се набројани разни методи кои треба да ги користите во градњето на сопствен тим. Постепено разгледајте ги сите методи и применувајте ги во пракса. Методите се поделени во почетнички, интермедијарни и напрeдни методи.

изградба на тим

Макетинг методи за градење тим

Најгоре во методите за спонзорство ќе го најдете Вашиот личен линк со кој може да зачленувате нови членови во SFI. Во него го има и Вашиот SFI ID. Преку овој линк зачленувате нови членови во Вашата стуктура. На тој начин Вие градите мрежа и доколку тие секој месец успеваат да направат 1500 VP, Вие заработувате наградни поени. Доколку емате статус Executive Affiliate или Тим Лидер, во пресметките за исплата Ви се исплаќа и одреден процент од продажбите или личните купувања кои ги прават членовите на Вашиот тим. Колкав процент од заработката добивате од Вашите директни продажби, а колку од Вашиод тим и од коие објаснето бо Компензациониот План на SFI.

Овој линк Вие можете да го испратите на Ваши пријатели и познаници пореку email, или пак можете да го користите по интернет огласниците, на Вашите блогови или веб страни.

Вие имате и други линкови, таканаречени или “Gateways” или „влезни врати“ преку кој може да зачленувате во SFI, продавницата TripleClicks, rECA програмата, имате линкови за аукции и сл. Сите тие Ви се прикажани во табот од црната лента, икончето со човече (User) >Team Building > My Gateways.

Разгледајте ги сите моетоди кои SFI ви ги набројуава за спонзорирање. Најдете ги и примерите на текстуални огласи за весници, или пак за социјални мрежи, банери и сл. Нив ќе ги најдете најгоре, во јазичето Marketing Aids над самата табела.

Каде да рекламирате

Може да користите огласници, офлајн или онлајн, (платени или бесплатни, кај нас и во светот). Нив лесно можете да ги најдете на Google под терминот: „бесплатни огласи“; „free ads“ или слични термини. Користете социјални мрежи како на пример Facebook, Twitter, Pinterest или други, направете сопствени блогови, вебсајтови и научете да ги применувате техниките на SEO… За тоа ќе ви треба треба извесно време, но затоа се исплати.

Зошто да градите тим? - Дупликација

SFI е партнерска програма каде што дупликацијата (т.е. зачленувањето и активирањето нови членови) е неверојатно лесна. Тоа значи значи дека Вие многу лесно можете да зачлените нови членови, а и тие можат истото да го повторат. Ова е затоа што зачленувањето е бесплатно, а  SFI нуди ЕКСТРА ВРЕДНОСТ! Тоа се разните наградни програми каде што може да се добијат како VersaPoints, Rewardicals и друго, но најважно од се, SFI нуди БЕСПЛАТНА ОБУКА преку лекциите од LAUNCHPAD-от и курсот за интернет маркетинг Internet Income. Сето тоа можете да го искористите кога го промовирате SFI!

Кога ќе изградите активен тим, после некое врме Вие може и ништо да не работите… само да надгледувате што се случува со Вашиот бизнис и да подесувате некои параметри, а притоа добро да заработувате. Најважно е да ги научите и мотивирате вашите членови во тимот на се што знаете. Оваа работа не е индивидуална работа, туку тимска и секој член е важен. Најуспешните интернет маркетари во SFI советуваат:

1. Освојувајте најмалку 1500 поени месечно,
2. Соберете најмалку 3 активни членови,
3. Научете ги тие членови на се што знаете за да и тие можат освојат најмалку 1500 поени месечно.

Одете на линкот на Калкулаторот за заработка и пресметајте сами. Мислам дека за такви заработки вреди да се потрудите.

Проблеми со линковите

Постoјат одредени проблеми кога се користат линковите од SFI на Facebook или на некои други социјални мрежи, како кај зачленувањето на нови членови, така и кај рекламирањето на  производи и на услуги од TripleClicks. Некои, на пример, Facebook забранува објавување на линкови од SFI, но дозволува од TripleClicks. Kaj Pinterest е обратно, забранети се од TripleClicks, а дозволени од SFI. Но и овие проблеми можат елегантно да се решат. За тоа како се надминуваат овие проблеми ќе дознаете во понатамошните обуки или погледнете ОВДЕ!

Некои правила

Внимавајте кај зачленувањето на членови од Вашето поблиско семејство, посебно со оние со кој користите ист компјутер или иста интернет врска! Правилата за членување во SFI по ова прашање велат дека во принцип не го забрануваат, но предходно треба да се информира подршката на SFI.

Во принцип, зачленување на брачен другар (сопруг или сопруга) SFI не дозволува. Во одредени околности тоа може да биде дозволено, но треба на подршката добро да им објасните зошто тоа го барате.
Зачленување на син или ќерка (мора да бидат полнолетни) или мајка и татко, во принцип дозволуваат, но ПРЕДХОДНО МОРА ДА БИДЕ ПОБАРАНА ДОЗВОЛА ОД ПОДРШКАТА. Исто, дозвола од SFI мора да побарате и доколку сакате да зачлените друго лице со кое живеете во иста куќа или делите иста интернет конекција.

Значи, предходно внимателно прочитајте ги правилата за работа во SFI! Нив ќе ги најдете во горната црна лента со табови, под Reference > Affilate Agreement! Овој сегмент е објаснет под бројот 6.

Заклучок

Некои членови побрзо ќе ја сватат партнерската програма SFI , некои поспоро. Но, со одредена упорност секој може да успее. Некои од вас можеби ќе заработат уште во првата недела, или во првиот месец. Но некои ќе треба да работат и повеќе месеци. Бидете истрајни, бидете активни! Извршувајте ги редовно дневните задачи, рекламирајте и резултатите ќе дојдат.

На крај, неколку совети… бидете упорни, читајте, прашувајте, истражувајте и полека ќе ја разберете програмата. Активирајте ги Вашите пријатели, но и непознати, а потоа обучете ги. Промовирајте ги линковите на пазар што е многу поактивен од нашиов, како во Северна Америка или Индија. Можете со само неколку продадени производи или услуги да заработите многу. Станете вистински ТИМ ЛИДЕР и научете ги Вашите членови да го повторат истото! Тоа е таа „тајна на успехот“ во SFI!

Водич

тренинг

Водич за SFI

SFI нуди ЦЕЛОСНО ЗАОКРУЖЕН СИСТЕМ кој му е потребен на секој маркетар.

Start

старт бизнис

Kако да започнете во SFI

Основни насоки како да го започнете својот НОВ бизнис