Како до ЕА или Тим Лидер секој месец


Podarok e-kniga

paket-podaroci

Сеуште не сте член на SFI?

 

Зачленете се слободно и без обврски

 

ДОБИВАТЕ:

ПОДАРОК е-книга „Заработка на интернет“

Краток курс за SFI

Напредни обуки за интернет маркетинг

... и многу друго

 

Регистрирајте се ОВДЕ!

користете GMAIL адреса

пристап до подароците добивате најдоцна за 24 часа

 

И покрај подршката од SFI и од Вашите спонзори, успехот во SFI зависи САМО ОД ВАС!!!
Работата во SFI не е платена од час, или од вложен труд, туку од остварените резултати. Нема гарантирана месечна заработка, но исто така нема ниту горна граница за заработеното.

Првиот и можеби вториот месец полесно да се освојат потребните 1500 поени. Тоа е периодот предвиден за обуки и додека тие траат SFI ви овозможува со одредени активности со кои полесно може да остварите статус Executive Affiliate. Погледнете во Вашата SFI канцеларија на црното мени Hot Spots > VP Ledger. Тука се наброени сите активности кои можат да ви донесат поени. Проверете дали можеби останала некоја активност која не сте ја завршиле а која што може да донесе VP со кои ќе го одржите статусот.

Најважно за успехот во SFI е редовно да го одржувате минимум статусот EXECUTIVE AFFILIATE! А понатаму, патот кон успехот во SFI наједноставно е објаснет во планот за успех во три чекори сликовито долу.

 

план во три чекори

 

Како да се одржи статусот EA?

 

ОВА ТРЕБА ДА БИДЕ ЈАСНО КО ОЧЕ НАШ!!!
Вие сте партнер во SFI и ваша работа не е само одработување на дневните активности од To -Do листата со кликање на црвените табови. Тоа е потребно само за да се запознаете со новостите во Вашата фирма а за тоа сте наградени со одредени поени. Овие поени се добредојдени, но после вториот месец не се доволни за да го одржите статусот Executive Affiliate. Затоа треба што побрзо да почнете со ВИСТИНСКАТА РАБОТА!

А тоа е:

1. Рекламирање на производите и услугите на Tripleclicks
2. Зачленување нови членови во SFI и во Вашата структура.

Собирањето на VP преку разни финти на „претурање од шупње у празно“ не е вистинска работа во оваа програма. Вие сте интернет маркетар и потребно е да правите продажби и да зачленувате нови партнери во Вашиот тим. Но некои мали финти можат да помогнат да постигнете повисок статус, особено на почетокот додека не почнете со вистинска работа.

Има два начина кои можат да ви помогнат да постигнете ЕА статус секој месец. Првиот начин е лесен, но не е бесплатен . Вториот начин бара редовен ангажман и не мора да ве чини ништо или пак бара минимални вложувања.

Да ги објасниме двата пристапи…

1.Начин со инвестиција

ЕА статусот може најлесно да го постигнете доколку купите некој производ од TripleClicks кој носи 1500VP. Има повеќе понуди, но две од нив може да бидат интересни за нас.

♦ Купување 100 TCredits Pack – https://www.tripleclicks.com/detail.php?item=96180

♦ Купување 125 TCredits Pack – https://www.tripleclicks.com/detail.php?item=212474

♦ Купување на ECommergy Premium Subscription "B" - https://www.tripleclicks.com/detail.php?item=610815

Јас го користам третиот пакет кои ми овозможува лесно постигнување на повисоки статуси, а во исто време имам на располагање комотен простор на овој онлајн сервис, како и пристап до многу корисни материјали потребни за секој предприемач.

Ова задоволство ќе Ве чини триесетина – четериесет долари месечно. Ако ги поделите овие пари на дневно ниво, испаѓа дека вашите трошоци ќе бидат како да пиете по едно кафе во некои од скопските кафулуња дневно :).

Зошто некој би плаќал за да обезбеди повисок статус прочитајте ОВДЕ!

2. Бесплатен начин (или начин со минимална инвестиција)

Овој начин бара редовен ангажман и одработување на сите понудени активности во To-Do листата, и тоа:

– Дневните активности (носат 10VP дневно – 10 X 30 = 300VP месечно),
– Редовно испраќање на Stream порака (носи 1VP секој трет ден – 10 VP месечно),
– Неделни активности ( праќање на Team Mail, 20 VP ~ 80 VP месечно),
– Оценување на спонзорот, ко-спонзорот и самиот SFI (носи 10VP месечно), Подесување на месечните цели и преглед на TConect (по 5 VP)

Со редовно одработување на овие активности може да освоите:

~ 300+10+80+20 = ~410 VP

Јасно е дека секој месец има свои специфики како што се бројот на денови, недели, како и можно преклопување на некои активности од месец во месец. Но, бројот на поени што може да ги освоите со овие активности е приближно тој.

И самите гледате дека недостасуваат повеќе од 1000 VP за да постигнете статус Executive Affiliate. Како до нив? Треба да се работи на правење продажби како и на развој на тимот (спонзорство) со што ке се обезбедат потребните поени.

Исто така,може добиените TCredits и Rewardical од надрадните игри E365, Daily Grand и T-Time може да ги „претворите“ во VersaPoints.

Но како да дојдете до повеќе TCredits, Rewardical и VP? Долу се наброени некои активности кои може да ви помогнат.

Редовно учествувајте во T-Time наградната игра во TripleClicks.
Може да учествувате во оваа наградна игра секој час преку TrileClicks > Play > FREE TCredits awarded every hour. Со кликнување на сликата од понудениот производ се појавува секундарник што одбројува 20 секунди. Потоа кликнувате на Enter Now и со тоа се квалификувате за 2 TCredits нграда. Во оваа игра може да учествувате секој час, но дневно може да добиете само еднаш.

Оценување на купените производи
За купените физички производи, но и за електронски производи кои ги нуди самиот TripleClicks означени со TC Direct, по десетина дена од трансакцијата добивате барање да го оцените купениот производ (Review). За секоја оценка добивате 25VP. Околу правилата за оценување повеќе информации имате овде: https://www.tripleclicks.com/myaccount/reviews.php

Рекламирајте производи од TripleClicks, правете продажби и на тој начин освојте што повеќе VP.
За секоја продажба која ќе ја направите вие добивате свој процент, но во исто време освојувате и VP. Доволно е да направите само ЕДНА продажба од на пример ОВОЈ ПРОИЗВОД и ќе освоите доволно VersaPoints за да го добиете или потврдите статусот EA.
Околу рекламирањето на производи повеќе информации имате ОВДЕ.

Градете сопствен тим и помогнете им на членовите на вашата структура да напредуваат.Од секој член кој ќе постигне статус Еxecutive Аffiliate ВИЕ добивате 100VP секој месец. За Тим Лидерите од вашата прва линија добивате и повеќе поени. Така како што го градите Вашиот тим, се полесно ќе ги собирате поените за повисок статус.

♦ Користете ги програмите Localvantia и rECA за да освоите неограничено поени!

Овде се набројани само неколку корисни совети кои може да ви помогнат во освојувањето на VersaPoints. SFI редовно ќе Ве информира за сите начини на кои може да освоите најмалку Executive Affiliate статус. Но на крај, уште еднаш да повторам, нашата вистинска работа не се овие мали трикови или поволности за доаѓање до повеќе VP. Нашата вистинска работа најкратко е објаснета ОВДЕ!