Купување


Podarok e-kniga

paket-podaroci

Сеуште не сте член на SFI?

 

Зачленете се слободно и без обврски

 

ДОБИВАТЕ:

ПОДАРОК е-книга „Заработка на интернет“

Краток курс за SFI

Напредни обуки за интернет маркетинг

... и многу друго

 

Регистрирајте се ОВДЕ!

користете GMAIL адреса

пристап до подароците добивате најдоцна за 24 часа

Купување на TripleClicks

Со зачленувањето во SFI, ние автоматски стануваме и членови на онлајн продавницата TripleClicks. Таа е сега НАША ПРОДАВНИЦА!
Таму може да јa видиме понудата на производите и услугите кои треба да ги рекламираме. Но, исто така ние може и ТРЕБА ДА КУПУВАМЕ ОД СВОЈАТА ПРОДАВНИЦА!

Понудата е огромна. TripleClicks има околу 100 000 производи и услуги достапни на сите нас. Но, прво убаво запознајте се со својата продавница, за да знаете што е атрактивно што може лесно да го изрекламирате и да направите продажби, но исто така треба да дознаете што се нуди под поволни услови што и Вие може да го купите.

Купувањето преку интернет станува многу популарно и во нашата држава. Некои онлајн продавници веќе се познати и на обичните граѓани, а не само на зависниците од интернет. Бројот на купувачи преку интернет од Македонија се уште не е голем, но трендовите се такви што тоа наскоро ќе се смени.

 

Зошто треба да не интересира купувањето на TripleClicks?

Ние сме партнери на SFI и нас не интересира како може да се купува на TripleClicks. На почеток некои мали трансакции може да ни помогнат да постигнеме некаков статус во SFI, или може да добиеме некои награди. Но подоцна, кога ќе го запознаеме системот, ќе видиме дека во TripleClicks има навистина неверојатни понуди. Повремено може да ги искористиме и членските попусти, аукциите, посебните понуди, и слично. 

TripleClicks како ретко која онлајн продавница нуди околу 50 различни начини на плаќање на производите, во 196 држави од цел свет. Некои од овие начини можат да се користат и од нашата земја. Во текстот кој следува ќе биде објаснет начинот на плаќање кој е најповолен за новите членови.

 

Плаќање преку PayPal

Најсигурните начин на купување во TripleClicks е користење на PayPal. Преку овој сервис можете сигурно да ги користите платежните картички од нашите банки и на други места за онлајн трговија. Вие треба само да отворите сопствен налог на PayPal. За тоа потребно е да имате емаил адреса и платежна картичка од нашите банки која може да се употребува и за онлајн плаќање.

 

купување

 

ВАЖНО!

Пред да почнете со регистрација на PayPal, треба да побарате уште една услуга од банката од каде што ја имате подигнато картичката. Побарајте на шалтерите во банката да ви обезбеди информација за промените на Вашата банкарска сметка преку SMS или е-маил пораки. Оваа услуга е бесплатна во повеќето банки, а е неопходна за да побрзо ја поврзете Вашата платежна картичка  со PayPal при постапката за регистрација. Исто така, на сметката на картичката потребно е да имате одредена сума (најдобро е да имате околу 300 денари), кои  можат да бидат употребени (но не и потрошени!) при процедурата за регистрација.

 

Отварање на PayPal налог

Постапката за пријавување во PayPal е во неколку чекори. Сето ова е убаво објаснето на следното YouTube видео: 

 

 

1. Отворете ја страната  https://www.paypal.com/mk/webapps/mpp/home а потоа кликнете на Sign Up.

2. Системот ве води на страната каде што треба да одберете држава (самиот систем би требало да ја препознае Македонија. Ако не, изберете рачно). Таму треба да го видите македонското знаме. 
На исатата страна избирате и каков вид на налог отватате. Тука селектирајте “open an account” во делот Individual лево (слика долу).

3. Системот потоа ве води на стрна каде што ги оставате Вашите податоци во пријавна форма. Внимавајте да пасвордот кој ќе го користите на PayPal да биде „strong“ (јак). Исто така, емаил адресата со која се пријавувате во системот понатаму редовно ќе ја користите кога ќе плаќате со PayPal, па е многу важно да и за оваа адреса користите „многу јак“ пасворд. Пасвордот треба да содржи големи и мали букви, други симболи и бројки!

4. Понатамошниот дел од постапката се одвива преку емаил пораки кои се добиваат од PayPal. Првата порака служи за верификација на Вашата емаил адресата, а потоа следува избирање на безбедоносни прашања и нивни одговори кои секористат доколку некогаш го “заборавите” Вашиот пасворд.

5. На крајот следува поврзувањето на PayPal со платежната картичка. За верификација следете ги чекорите од втората емаил порака. При верифицирањето PayPal ќе повлече одредена сума (~1.5 eur.) од Вашата сметка на и таа ќе биде префрлена на Вашиот налог во PayPal. Тогаш добивате порака на SMS за промена на состојбата на сметката од продажно место кое содржи код од четири бројки. Овие бројки Вие треба да ги внесете во посебно поле во Вашиот налог на PayPal, како што ќе биде објаснето во третата емаил порака “Confirm your debit or credit card”.

 

Со ова е завршен најголем дел од работата. Останува уште само да причекате 1 до 2 работни дена за да Вашата пријава биде одобрена. А после тоа идеме да пазариме 🙂