Немам доволно време


rabota od doma

paket-podaroci

Сеуште не сте член на SFI?

 

Зачленете се слободно и без обврски

 

ДОБИВАТЕ:

ПОДАРОК е-книга „Заработка на интернет“

Краток курс за SFI

Напредни обуки за интернет маркетинг

... и многу друго

 

Регистрирајте се ОВДЕ!

користете GMAIL адреса

пристап до подароците добивате најдоцна за 24 часа

 

Гледам повремено дека некои членови во мојата структура се откажуваат од SFI. Не се многу, но ги има...

Најчест одговор кој го даваат како образложение при одјавувањето е „Немам доволно време“. Исто, многу членови во тимот се тука во SFI но не се активни. Претпоставувам дека ако ги прашам зошто е тоа така нивнот одговор ќе биде ист.

Јас работам во болница која е една од најоптоварените со работа во нашата држава. Работам во смени што представува дополнителен товар. Имам и други дополнителни хонорарни ангажмани како предавач во Планетариумот во Скопје. Во исто време сум председател на невладина организација, каде што имам многу обврски. Имам семејство, домашни „задачи“ како сите ние. И тоа не ми беше доволно, па ќерка ми ми купи куче 🙂 , а тоа си бара нега, редовно хранење, чешлање, прошетки.

 

немам доволно време

 

И покрај сите ангажмани што ги кажав наоѓам време за SFI. Редовно ги работам дневните активности, работам на рекламирање на производи од TripleClicks и имам неколку веб страни за подршка на тимот и за рекламирање на производи и услиги на TripleClicks.

Не го признавам изговорот „НЕМАМ ДОВОЛНО ВРЕМЕ“. Може SFI да не Ви се допаѓа, или пак да не сакате да заработувате на овој начин. Но времето не може да биде фактор кој треба да влијае на Вашиот напредок.

Да се најде изговор е најлесна работа. Но со изговори никој нема да успее да ги оствари своите цели! Верувајте, ако Вие не најдете доволно време за да ги остварите своите соништа, НИКОЈ тоа нема да го направи за Вас. Не е лесно, но ако имате желба, ќе најдете и време. И малку повеќе организација на времето...

Ако Ви треба малку мотивација, погледнете ги Правилата на Успехот (Training >> Rules of Success). Имате и неверојатно инспиративна аудио верзија на овие правила.