Политика за приватност


Кој сме ние

Нашата веб адреса е https://rabotaoddoma.com.

Кои лични податоци ги собираме и зошто

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во формата за коментари, IP адресата на посетителот и низата на кориснички информации од прелистувачот за да помогнат во откривањето на спам.

Анонимната информација креирана од вашата e-mail адреса (исто така наречена hash) може да се достави до услугата Gravatar за да видите дали ја користите. Политиката за приватност на Gravatar услугата е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на Вашиот коментар, Вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на Вашиот коментар.

Медиуми

Ако испраќате слики на веб-страницата, треба да избегнувате поставување на слики со вградени податоци за локацијата (EXIF GPS). Посетителите на веб-страницата ќе можат да преземаат и извлекуваат податоци за локација од сликите на веб-страницата.

Контакт форми

Доколку се пријавите во контакт формите на нашата веб страница, Вашите информации кои ги оставате (име, презиме по избор и емаил адреса, како и датумот на пријавување во контакт формата) ги користиме само за испраќање на емаил пораки поврзани со обуките за кои сте се пријавиле. Овие податоци се чуваат трајно, но Вие имате можност во било кое време да се одјавите од емаил листата на членови на обуките преку опцијата понудена во секоја емаил порака што ќе ја добиете. Доколку се одјавите, Вашите податоци кои сте ги оставиле трајно се бришат.

Колачиња (Cookies)

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да се одлучите за да го зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница во колачињата.  Ова е за да се подобри Вашето корисничко искуство, за да не мора повторно да ги пополнувате Вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња траат една година.

Ако имате сметка и ако влезете во оваа страница, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали Вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога го затворате Вашиот прелистувач.

Кога ќе се најавите, ние исто така поставуваме неколку колачиња за да ги зачуваме Вашите информации за најавување и изборот на Вашиот екран. Колачињата за најава траат два дена, а опциите за еклипс колачиња траат една година. Ако изберете “Запомни ме”, Вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од Вашата сметка, колачињата за најава ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнителен колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува идентификаторот за објавување на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

Оваа веб страница е хостирана на сервисот Hostgator, но поради имплементиранње на SSL сигурносниот сертификат и подобрување на Вашето корисничко искуство, до Вас информациите стигаат преку сиустемот Cloudflare. Овој систем користи мрежа од сервери и енкрипција на податоците. За побрза комуникација помеѓу Вашиот прелистувач и посочените сервери, Cloudflare користи посебни колачиња. Повеќе за политиката за приватност на податоците кои ги користи овој сервис прочитајте ОВДЕ!

Вградена содржина од други веб-сајтови

Статии на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини (на пример, видеа, слики, статии, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како и ако посетителот го посетил другиот веб-сајт.

Овие веб-страници можат да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградат дополнително следење на трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградената содржина, вклучувајќи ја следењето на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб-страница.

Анализа

За подобрување на достапноста на информациите од оваа веб страница, ние го користиме вордпрес плагинот Google Analytics Master. политиката за приватност на податоците кои ги користи овој плагин е објавена ОВДЕ!

Со кого ги споделуваме Вашите податоци

Вашите кориснички информации и останатите лични податоци ги користиме само за подобрување на Вашето корисничко искуство и не ги споделуваме со трети страни.

Колку долго ќе ги задржиме Вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да препознаваме и да одобруваме какви било понатамошни коментари, наместо да ги држиме на листата за одобрување.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница (ако ги има), ние ги чуваме и личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги гледаат, уредуваат или бришат своите лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат нивното корисничко име). Администраторите на веб-страницата исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

Кои права имате над Вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница или сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека на личните податоци што ги поседуваме за Вас, вклучувајќи и какви било податоци што сте ни ги доставиле. Можете исто така да побарате да ги избришеме личните податоци што ги имаме за Вас. Ова не вклучува никакви податоци кои сме должни да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде ги испраќаме Вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на спам.

Вашите информации за контакт

Вашите контакт информации може да ги оставите само во контакт формата наменета за обуки. Политката за приватност и начинот на користење на овие податоци се објаснети погоре во текстот во пасусот „Контакт форми“.

Дополнителни информации

Оваа веб страна не собира и не користи дополнителни инфомации кои би ги делела со трети страни.

Како ги заштитуваме Вашите податоци

Оваа веб страна користи инсталирана заштита од напади Wordfence, систем кои редовно не информира за секакво несакано дејство на веб страната. Пријавувањето на администраторите на веб страната е со двојна проверка и оневозможува неавторизирани лица да се конектираат и да направат измени или неовластено да превземат информации од веб страната. Вашите лични подтоци од контакт формата се архивирани во Benchmark сервисот. Политиката за приватност на податоците на овој сервис може да ја прочитате ОВДЕ!

Кои постапки ги имаме за прекршување на плавилата за користење на податоци

Системите инсталирани на оваа веб страница редовно не информираат за активностите на неа и секаво прекршување на правилата на користење веднаш ги блокира понатамошните акции и го оневозможува и блокира прицтапот до корисничките информации.

Од кои трети страни добиваме податоци

Оваа веб страна не добива информации од трети страни и не користи такви за својата работа.

Што правиме со корисничките податоци при автоматизираното донесување одлуки и/или профилирање

Оваа веб страница не користи автоматизирано донесување на одлуки и/или профилирање на податоците.

Барања за откривање регулативи во индустријата

Оваа веб страница содржи пријавни форми за SFI Marketing Group. Податоците за лицата пријавени преку овие пријавни форми во SFI Marketing Group подлежат на Политиката за приватност на податоците на оваа компанија и тие лица овие правила може да ги прочитаат ОВДЕ!

Really Simple SSL и Really Simple SSL додатоци

Really Simple SSL and Really Simple SSL додатоците (add-ons) кои се користат на оваа веб страница не обработуваат никакви лични информации за идентификација, па GDPR не се однесува на овие додатоци или користењето на овие додатоци на нашата веб страница. Политиката за приватност на податоците на овој сервис може да ја прочитате ОВДЕ!