Претприемачки дух


rabota od doma

paket-podaroci

Сеуште не сте член на SFI?

 

Зачленете се слободно и без обврски

 

ДОБИВАТЕ:

ПОДАРОК е-книга „Заработка на интернет“

Краток курс за SFI

Напредни обуки за интернет маркетинг

... и многу друго

 

Регистрирајте се ОВДЕ!

користете GMAIL адреса

пристап до подароците добивате најдоцна за 24 часа

 

Ние во SFI сме во улога на претприемачи (на енг. Entrepreneur) и како секој ГАЗДИ на сопствен бизнис треба да бидеме ИНВЕНТИВНИ, доследни и упорни за да успееме. Не упорни во смисла да 3 години само кликаме на црвените табови! НЕ ТОА!

Замислете дека имате сопствена продавница. Кога ја отварате продавницата, треба регистрирате фирма, да обезбедите простор, да закупите роба и да работите неколку месеци или години само да ја вратите Вашата инвестиција. И доколку некаде ја утнете работата (местоположбата на дуќанот и сл.) не можете брзо да се прилагодите. Повторно ќе ви треба дополнителна инвестиција за  да се преструктуирате и прашање е дали и тогаш ке успеете.

Со SFI не ви е потребен физички простор за Вашата продавница. Работите во виртуелен свет, на интернет. Преку SFI добивате готова “продавница” , наредени производи, подготвен систем за наплата. Сето тоа БЕСПЛАТНО!

предприемачки дух

Замислете дека СЕКОЈ ДЕН идете во Вашата физичка продавница, проверувате дали дошла нова роба, проверувате сметки, правите “муабет” со сопствениците на соседните дуќани, НО НЕ ПРАВИТЕ ПРОДАЖБИ! Нормално е дека тогаш ништо нема да заработите. ИСТО Е И ВО SFI. Ако секој ден ги работите само ЦРВЕНИТЕ ТАБОВИ, тоа нема никогаш да Ви донесе заработка. Тоа е како да  доаѓате во сопствениот дуќан, проверувате роба и сметки, а ништо не правите да заработите преку него. ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ И НЕШТО ПОВЕЌЕ! Треба да направите нешто што носи пари. А што тоа носи пари, имате објаснето во компензациониот план на SFI, https://www.sfimg.com/Reference/CompPlan  . И верувајте, никаде на друго место нема да најдете систем за исплата за сработеното како што го има SFI. Тој е совршено осмислен и прилагоден кон барањата на нас партнерите.

Како да развиваме претприемачки дух

Ние сме интернет маркетари. Треба да развиваме претприемачки дух. Нашата основна работа е користејки го интернетот да го правиме тоа што е опишано во компензациониот план. По неколку часови неделно е доволно за да со време собереме добар број активни купувачи во TripleClicks, доволно членови во нашата структура, доволно заченети продаваци т.е. ECA. А потоа ке може да добиваме т.н. пасивен приход без некој посебен ангажман. До тогаш преостанува само упорно да огласуваме, рекламираме, првиме сопствени онлајн презентации (блогови и веб страни).

Реков на почетокот, секој успешен предприемач е инвентивен. Треба да го истразжува пазарот, да се прилагодува и да нуди нови вредности. Да развива предприемачки дух.Ако сакате сами да истражувате, идете на GOOGLE и искористете го оној магичен збор “How tо”. Ќе добиете стотици, илјадници одговори на тоа што Ве интересира. Ако ве мрзи толку да читате, идете на YouTube и побарајте… за некои прашања ке добиете десетици квалитетни упатства како нешто да направите.

Патот кон успехот е пополочен со многу мали неуспеси.  Тоа ке ви го потврди секој успешен бизнисмен. И како што вели една кинеска поговорка. “Не е губитник оној кој паднал, туку оној кој нема да стане!