Продажби


Podarok e-kniga

paket-podaroci

Сеуште не сте член на SFI?

 

Зачленете се слободно и без обврски

 

ДОБИВАТЕ:

ПОДАРОК е-книга „Заработка на интернет“

Краток курс за SFI

Напредни обуки за интернет маркетинг

... и многу друго

 

Регистрирајте се ОВДЕ!

користете GMAIL адреса

пристап до подароците добивате најдоцна за 24 часа

Вашата работа…

Да замислиме дека  сега сте се вработени во некоја продавница која нуди околу 10.000 производи и нивниот број постојано расте. Се нудат и дополнителни услуги, како што се онлајн игри, аукции и друго. На почетокот треба да се запознаете  услугите и производите кои ги нуди продавницата. Таму би требало да имате некаква обука, некаков приправнички стаж за да можете подобро да работите. И за вашиот ангажман на крај на месецот треба да добиете плата.

Е, токму тоа…  SFI има своја интернет продавница, TripleClicks. Вие сега работите во неа. ТОА Е ВАША ПРОДАВНИЦА! Првиот месец од вашата работа во SFI, преку обуките од системот ќе се запознате со понудите на оваа продавница. Сепак, ВИЕ треба самите да работите, да правите продажби и да заработите! Колку ќе сработите, толку и ќе заработите.

 

Што треба да работите?

Во основа ќе го правите истото што го правите секојдневно. На пример, кога ќе бидете прашани од некој пријател од каде сте ги купиле чевлите, Вие го испраќате во продавницата од каде што сте ги купиле. Или, ако некој  се пожали на болки во стомакот, Вие му советувате некој  чај кој може да го купи во билната аптека. ВИЕ НЕСАКАЈЌИ РЕКЛАМИРАТЕ НЕКОЈ ПРОИЗВОД, А ЗА ТОА НЕ ДОБИВАТЕ НИШТО!

Сега кога работите за SFI можете тоа да го промените. Вие сте партнер во SFI и тој Ве плаќа за препораките. Може да препорачувате некој производ, некоја група производи од одредена фирма, распродажби, аукции. Исто, можете да ја препорачате и целата продавница TRIPLECLICKS. Само треба да го пронајдете Вашиот referral линк, Ваш единствен линк за некој производ, некоја услуга или за целиот систем. Тој линк потоа го користите во промоцијата.

Доколку некој е заинтересиран и се вклучи преку Вашиот линк во продавницата TRIPLECLICKS, а потоа направи одреден промет, Вие заработувате  процент од заработката на SFI. Но она што е многу важно, доколку е некој пријавен во онлајн продавницата преку Вас, а повторно после некое време купи нешто од таму, Вие повторно го заработувате својот дел.  Тоа е најголемата разлика по која SFI се разликува од другите affiliate програми и е во интерес на нас партнерите. ЗНАЧИ ЕДНАШ ДОВЕДЕН КУПУВАЧ Е ВЕЧНО ВАШ КУПУВАЧ!

Продажби

 

Рекламирање

Каде треба да ги рекламирате производите и услугите на TripleClicks? Има бесплатни, но и платени методи. Бесплатни методи се користење на бесплатните онлајн огласници, социјалните мрежи (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest и сл.), блоговите на бесплатни платформи и друго. Платените методи се со поставување на огласи  и банери на Google, Facebook и други огласни сервиси, изработка на Ваши вебстрани на платен хостинг и сл.

Треба да ви биде јасно:

ВАШАТА РАБОТА НЕ Е ДА ПРОДАВАТЕ!
ВАША РАБОТА Е ДА ГИ РЕКЛАМИРАТЕ, т.е. ПРОМОВИРАТЕ ПРОИЗВОДИТЕ И УСЛУГИТЕ ОД TRIPLECLICKS и ZING NETWORK

 

Колку тоа заработувте?

Вие сте платени на процент од заработката на SFI, од секоја трансакција која е дојдена преку Ваш линк. Тоа е 80% од заработката на SFI од секој производ. Така можете да заработувате од директните продажби.

Кога ќе постигнете повисоки статуси во даден месец, учествувате и во поделбата на профитот на SFI. Во тој случај ви се пресметуваат за исплата и процент од заработката на прометот што го наравиле членови од Вашиот тим.

За да дознаете што и колку заработувате од директните продажби, а колку од продажбите или личните купувања кои ги прават членовите на Вашиот тим (спонзорирани и коспонзорирани) Ви советувам УБАВО да го проучите КОМПЕНЗАЦИОНИОТ ПЛАН на SFI!

 

Каде се линковите за рекламирање?

Еден од најзначајните табови на главното мени во Вашата онлан канцеларија во SFI е табот Marketing. Таму ќе ги најдете сите линкови кои ќе ги користите за рекламирање. Тука се линковите за продажби, за зачленување на нови членови и слично.

Изберете Marketing Methods, а потоа во филтерот на левата страна изберете TripleClicks. Тогаш ќе се појават совети како можете да правите продажби, а најгоре ќе излезе Вашиот главен линк за рекламирање на целата продавница TripleClicks. Доколку на левото јазиче најгоре изберете Marketing Aids, ќе ви се појават готови банери, текстуални реклами и други маркетиншки алатки кои можете да ги користите.

Вие можете да рекламирате и одреден производ, одредена група производи или услуги кои ги нуди оваа онлајн продавница.

Пример за рекламирање…

Во оваа прилика ќе биде објаснето како наједноставно да го најдете Вашиот единствен линк за рекламирање на конкретен производ. Кога ќе се зачлените во SFI, Вие станувате и член и на TripleClicks. Тука може да купувате, да учествувате во награди игри, аукции и сл. Но, ние како партнери на SFI, имаме пристап до рекламните линкови за секој производ. Едноставно, одете на страната www.tripleclicks.com (може и преку линкот на Вашата страна на SFI) и ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПРИЈАВЕТЕ СЕ СО ВАШИОТ Т SFI е-mail или ID (број) и password!

Побарајте на страната на TripleClicks во SHOP некои производи и кога ќе го најдете саканиот производ, долу под него ќе видите повеќе јазичиња. Вам ви е достапно и јазичето SFI Toolbox (сликата долу).

 

алатки за рекламирање

 

Во полето што ќе се отвори од тоа јазиче десно ќе видите табела каде што може да видите колкава е сумата која се дели на сите партнери (CV), колку ВИЕ заработувате од таа директна продажба (DC) и колкава е Вашата заработка ако трансакцијата ја направил некој Ваш CSA.

Лево најгоре го гледате линкот кој можете да го користите за рекламирање на тој производ (referral link), а под него се наоѓа линкот со кој можетеда ги рекламирате сите производи од продавачот што го нуди тој производ (ECA).

Доклоку производот или услугата ги промовирате на социјални мрежи каде што се „банирани“ линковите од TrileClicks, како на пример на Pinterest, може да го користите линкот од табот "Share". Повеќе околу линковите имате објаснето на Линкови.

 

Специфики…

Вие можете да користите и други начини на рекламирање, платени и бесплатни. На интернет можете да најдете илјадници бесплатни огласници. Побарајте преку пребарувачите, како што е Google, на пример „free ads” или пак „free classifieds ads“ и ќе најдете стотици бесплатни интернет огласници каде што ќе можете да ги рекламирате овие производи. некои од овие страници не дозволуваат поставување на огласи од нашата држава. Затоа обидете се со некој VPN (Virtual Private Network) сервис да ја сокриете сопствената локација и да се пријавите како да огласувате од САД. VPN сервиси има платени и бесплатни. Некои функционираат подобро од другите. Треба да пробате. Еден од бесплатните е интегриран во пребарувачот Opera, па може некаде да функционира.

Околу начините на рекламирање, различните пристапи и стратегии имате во Training секцијата од главното мени. Тоа што таму го напишале искусните интернет маркетари е навистина непроценливо.

Се е сервирано како на послужавник. А сега повелете, проучете, почнете да рекламирате и заработувајте.

Совети:

- На почеток при работа користете десктоп или лаптоп, за полесна прегледност

- Направете се што можете што побрзо да постигнете статус Executive Affiliate

- Редовно логирајте се во SFI, погледнете што е ново во вашата онлајн канцеларија и учествувајте во Daily Grand наградната игра

- Редовно поминувајте по некоја лекција од LaunchPad и применете го наученото во пракса

- Пријавете се во Facebook групата за поддршка на членови од македонија на линкот https://www.facebook.com/groups/sfifortuna . Ова е место каде најбрзо ќе добиете одговори на вашите прашања, но и катче каде што може да се пофалите со вашите успеси.