Водич за SFI


Strong Future International (SFI) е американска компанија која успешно работи на полето на интернет маркетингот од 1998 година. Оваа компанија нуди одлична платформа за работа од дома. Самото по себе ова значи дека оваа компанија има собрано огромно искуство во интернет трговијата, a со нејзиното долгогодишно успешно работење креира огромен углед помеѓу интернет маркетарите.

тренинг

 

Оваа платформа не е само уште еден вебсајт кој нуди сет на онлајн алатки потребни на маркетарите. SFI Е ФИРМА со свое седиште и вработени, а на своите партнери им нуди ЦЕЛОСНО ЗАОКРУЖЕН СИСТЕМ кој му е потребен на секој маркетар.

За разлика од многу слични програми, SFI ова ви го нуди ПОТПОЛНО БЕСПЛАТНО! Тука имате своја онлајн канцеларија, 24 часовна подршка во работата, како и БЕСПЛАТЕН КУРС за интернет маркетинг.

Она што ќе го добиете како знаење и искуство преку обуките, иако е БЕСПЛАТНО, всушност е БЕСКРАЈНО ВРЕДНО! Обуките со шеесетина воведни лекции, како и над 100 лекции за напреден интернет маркетинг се нешто што НИКАКО НЕ СМЕЕТЕ ДА ГО ПРОПУШТИТЕ!

 

Што треба да работите?

На почеток прво да  расчистиме една работа:

ОВА НЕ Е ПРOГРАМА ЗА БРЗА ЗАРАБОТКА
како што има многу „превари“ кои се нудат на интернет!

Се работи за СЕРИОЗНА ФИРМА и бара СЕРИОЗЕН ПРИСТАП

Каков тип на работа од дома е афилиет партнерство?

Вие сте афилиет партнер на SFI. Овој вид на партнерски однос на англиски јазик е познат како AFFILIATE  и нема соодветен превод на македонски. Вие имате договор со SFI да работите кога и колку сакате, а ќе бидете наградени според постигнатите резултати. ОВА НЕ Е РАБОТА ЗА ПЛАТА ОД 9 ДО 5 , туку предприемничка работа од дома која од вас бара самоиницијативност и ивентивност. За да бидете успешни во оваа работа, ке ви треба да одвоите неколку часа неделно, а подобро би било кога би можеле да одвоите по  1-2 часа дневно. Има членови од нашата држава кои работат на оваа платформа полно работно време! Оваков ангажман не е задолжителен, но заработката ќе биде соодветна на остварениот промет.

Програмата е осмислена да биде идеална како дополнителна работа од дома, покрај редовната за плата. Но, доколку немате „обична“ редовна работа, ангажирајте се повеќе во SFI и после некое време ќе видите дека друга работа не ви е потребна.
А сега само накратко ќе објаснам некои  начини за заработка кои ги нуди SFI.

Продажби

ПродажбиSFI има своја интернет продавница, TripleClicks. Оваа продавница во својата понуда има над 10.000 производи и услуги. Кога се зачленувате во SFI, вие станувате член и на TripleClicks. Нашата основна работа е да ги промовираме, т.е. да ги рекламираме овие производи и услуги. Доколку со нашиот ангажман донесеме некој купувач во TripleClicks и тој купи нешто од понудата, ние заработуваме процент од заработката на SFI.

Она што го прави специфичен SFI за разлика од многу други affiliate програми е понатамошниот однос со купувачот кои ние сме го донеле. Во други партнерски системи Вие ја правите продажбата, го заработувате својот дел и толку! Во SFI НЕ Е ТАКА! Во SFI Вие носите муштерија, тој прави промет, а Вие го добивате својот процент. А ПОНАТАМУ, доколку тој купувач повторно дојде и направи промет, без разлика дали тој дошол по втор пат преку Ваш оглас или се навратил сам, ВИЕ ПОВТОРНО ГО ЗАРАБОТУВАТЕ ВАШИОТ ДЕЛ!!!  Има ли нешто подобро од ова? Погледнете повеќе >>>

Спонзорство

тим

Градењето тим во SFI Ви овозможува да обезбедите стабилни приходи на долг рок. Можете да ги искористите личните пријателства, но можете и преку социјалните мрежи, интрнет или печатените огласници да го рекламирате SFI и да добиете повеќе зачленувања.

Кога ќе зачлените нови членови, тие влегуваат во Вашиот тим. Ако се тие активни и прават продажби, вие заработувате одреден процент од вкупната заработка. Со успешеи и активен тим Вие станувате ТИМ ЛИДЕР.  Погледнете повеќе >>>

Продавници

продавници

TripleClicks не е обична интернет продавница, туку е повеќе онлајн трговски центар каде што има многу продавници. И ВИЕ може да отворите Ваша сопствена продавница на TripleClicks. Може да регистрирате своја онлајн продавница и да ја понудите во посебната програма наречена RECA. Исто, може да регистрирате и други трговци кои ќе ги користат бенифициите од оваа платформа.

Rewardical E-Commerce Associates (RECAs) се дел од растечкиот пазар на трговци кои нудат илјадници производи и услуги преку пребарувачот Rewardical.com. Клиентите можат да пребаруваат меѓу различни категории - вклучувајќи облека, електроника, дом и градина, здравје и убавина итн. - за да ги најдат производите што ги бараат и да заработат вредни поени за наградување со нивните купувања.

Сеуште не сте член на SFI?

Пријавете се слободно, без обврски и добивате вредни подароци

За крај...

Ова засега е сосема доволно. А сега е време да започнеме со работа:

1. ВЕДНАШ одете на вашиот налог во SFI и завршете ја вашата пријава. Целосно објаснување со слики имате ОВДЕ!

2. Редовно, а најмалку десетина минути дневно посветете на вашата работа во SFI!

3. Во првите триесетина дена секој ден пратете го лекциите од Launchpad -отl. Во овие кратки лекции во детали е објаснета логиката на работата во SFI, од неговата филозофија, начинот на работа, па до тоа колку можете да заработите!

 ВАЖНО!!!

КОНТАКТИРАЈТЕ со Вашиот спонзор или некој Ваш upline (https://www.sfimg.com/MyAccount/upline) и побарајте помош.

Совети:

- На почеток при работа користете десктоп или лаптоп, за полесна прегледност

- Направете се што можете што побрзо да постигнете статус Executive Affiliate

- Редовно логирајте се во SFI, погледнете што е ново во вашата онлајн канцеларија и учествувајте во Daily Grand наградната игра

- Редовно поминувајте по некоја лекција од LaunchPad и применете го наученото во пракса

- Пријавете се во Facebook групата за поддршка на членови од македонија на линкот https://www.facebook.com/groups/sfifortuna . Ова е место каде најбрзо ќе добиете одговори на вашите прашања, но и катче каде што може да се пофалите со вашите успеси.

START

старт бизнис

Како да започнете во SFI

Основни насоки како да го започнете својот НОВ бизнис!

Тим

изградба на тим

Градете сопствен тим

SFI е партнерска програма каде што зачленувањето и активирањето на нови членови е неверојатно лесно

Продажби

работа

Како да „продавате“?

Ваша работа не е да продавате. Ваша работа е да ги промовирате производите на TripleClicks