Start во SFI – Вашиот нов бизнис


Podarok e-kniga

Пријавете се

во американската фирма

Strong Future International

Добивате:

Подарок Е книга „Заработка на интернет“

Краток курс на е-маил

Обуки за почетници

ПРИЈАВЕТЕ СЕ СЛОБОДНО

И БЕЗ ОБВРСКИ

Регистрирајте се ОВДЕ!

Нов бизнис – како да започнете

 

Ова е СИГУРНО НАЈВАЖНИОТ МОМЕНТ во Вашиот нов бизнис!

Strong Future International е сериозна фирма која ни се представува на својата веб страна. Како нејзин партнер треба и Вие да се представите пред компанијата, а исто така треба да се запознаете со некои основни работи за неа.

Следете ги советите и завршете го тоа што се бара од Вас. Знам дека на почетокот некои работи нема да Ви бидат целосно јасни, но така е во секој нов бизнис. Наскоро работите ќе Ви станат многу појасни…

Поради богатата што ја нуди оваа програма, комплетирањето на Вашата пријава во SFI како и основното запознавање со неа, таа е осмислена како интерактивна анкета со активности чие извршување носи одредени поени.

Смарт старт во SFI

Веднаш после Вашето пријавување во SFI, системот Ве информира дека сте добитник на 25 Rewardical токени, а потоа Ви нуди листа од нови членови на SFI од кои може да изберете неколку на кои ќе им бидете ко-спонзор. Ова е многу важен чекор, затоа што ВЕДНАШ стартувате да работите со сопствен тим.

Ако по некоја случајност сте ја испуштиле приликата да ги изберете нови членови во Вашиот тим при првата понуда , за жал оваа опција нема да се повтори. НО, не се тревожете. Со редовна работа во SFI ќе може да изградите успешен тим со илјадници членови во Вашата структура!

Секој нов член во SFI имаат можност и многу побрзо да напредува во својата кариера. За оваа можност редовно ќе бидете информирани на Вашиот емаил.

 

Главно, дополнителните бонуси кои се достапни само за новите членови се:

♦ Ако постигнете статус на ИЗВРШЕН АФИЛИЕТ (Executive Affiliate) во првите 48 часа од зачленувањето, добивате 725 Rewardical токени и 40 членови во тимот на кои што Вие сте им коспонзор.

♦ Доколку поставите Auto Delivery на 1500 поени во првите 48 часа, се здобивате со 1000 токени и 50 членови во структурата.

Мој совет е максимално да се посветите и да сторите се што можете за да побрзо изградите успешен бизнис. Бидете ПАМЕТНИ И реагирајте брзо! Една кинеска народна поговорка вели „Најдобро време да се засади дрво е пред 20 години. Следно најдобро време е СЕГА!“

 

 

Ако нешто не Ви е јасно, не се секирајте. SFI преку посебни пораки, тајмер на Вашата SFI страна и линкови ќе ве запознае со сите опции. А тука е и Вашиот спонзор за да Ви помогне.

Сакам да нагласам, програмата наречена Smart Start е само ОПЦИЈА за тие што сакаат побрзо да напредуваат и не е задолжителна!

Вашата соработка со SFI е ВАШ БИЗНИС и само Вие решавате како ќе го развивате.

 

Launchpad краток курс

Потоа системот ве води во секцијата Launchpad каде што имате 14 воведни лекции за SFI. Две од нив имаат дополнителни „сублекции“, така да вкупно има околу 60 лекции со сублекции. Препорачано е да поминувате по една до пет лекции дневно, да не брзате, за поподробно а без многу напор да се запознаете со начините на работа во овој онлајн сервис.

Кога ќе ја прочитате и потврдите секоја лекција или сублекција, освојувате по 5 поени.

 

НЕ ГИ ПРПУШТАЈТЕОВИЕ ЛЕКЦИИ, инвестирајте во своето знење!

 

Кога ќе ја поминете првата лекција, а и секоја наредна, системот Ви овозможува да се префтлите во Вашата SFI онлајн канцеларија. Најгоре во Launchpad сервисот имате мало мени каде ќе го најдете Affiliate Center

Преку ова мени имате пристап до Вашата онлајн канцеларија. Содржината на канцеларијата и начинот како да продолжите со Вашите активности накратко е објаснет подолу.

 

DAILY ACTIONS

Ова се активност кои е препорачливо да се работат секој ден. Тие може да се завршат за десетина минути. На прв поглед се едноставни, но информациите кои ги даваат се МНОГУ ВАЖНИ!!!

На сликата долу е прикажан дел од почетната страна на вашата онлајн канцеларија на која гледате две ленти со табови , две менија. Горното мени овозможува пристап до сите содржини во Вашата онлајн канцеларија, а другото ги паредставува дневните активности. Второто мени е достпно само кога ви е отворен Homepage.

 

 

Отворете ги табовит еден по еден. Во секој таб е побјаснето што треба да направите. Со извршување на задачите освојувате поени (VersaPoints, VP). Овие поени се мерило за Вашата активност и се многу важни за Вашиот статус и позиција во SFI.

Кога ќе се логирате за прв пат во денот во Вашата SFI канцеларија овие табови се подвлечени цо црвена линија.

Со одработување на едноставни активности, тие треба да станат зелени.

 

 

Објаснување за тоа што представува секој таб и како се одработува имате во долната табела.

 

Со негово отварање ќе ги видите најважните информации за Вашиот налог, новостите во SFI, како и најновите дискусии во SFI форумот. Со кликање на најдолното копче се квалификувате за наградната игра Daily Grand за наредниот ден.

Кај овој може да видите каква е состојбата со освоените беџови и кои беџови може да ги освоите. Со квалификување на повисоко ниво на освоени беџови може да освоите дополнителни поени и убави награди

Ова е едно од најважните места во Вашата онлајн канцеларија. Тука Ви е прикажана листата на активности кои носат поени со линкови кон активностите или совети како да ги одработите. Активностите се поделени во повеќе секции. Целта е да ги разгледате активностите и да ги одработите за да освоите поени. Некои активности се лесни, како што се дневните активности кои носат по еден поен, но има и активносто како што се продажби или купувања каде што може да освоите неограничен број на поени.

Со кликање на плавото поле долу потврдувате дека сте ги прочитале информациите од овој таб и освојувате еден поен. 

Овде имате совети за разни активности во SFI, популарни одговори на одредени прашања, мотивациони поговорки и некои препорачани реклами, како што се банери. Со кликање на плавото поле долу освојувате еден поен и табот станува зелен.

На овој таб ги гледате кратките пораки од SFI, од членовите од Вашата горна спонзорска линија како и од спонзорот и коспонзорот. Тука има некои кратки совети, најчесто за новостоте во SFI или TripleClicks, како и честитки за  членовите кои постигнале некаков успех во својата работа. Доколку имате свои членови (PSA или CSA), можете и Вие да им испратите кратка порака и за тоа освојувате еден поен, до три пати неделно. Со потврда дека сте ги прочитале стримовите, освојувате еден поен.

На овој таб се прикажани одредени понуди во TripleClicks кои може да ги купите, но може и да ги рекламирате, па со нивна продажба да заработувате пари (Direct Commission) и да освојувате поени. Како што е објаснето најгоре во овој таб, со кликање на синото копче најдолу освојувате еден поен.

Преку овој таб добивате увид во освоените Rewardical токени и пристап да ги замените за некои други понуди. Со кликање на плавото копче најдолу ја одработувате оваа задача и со тоа освојувате еден поен.

На овој таб ви се прикажани игрите од TripleClicks. Повеќето од нив имате можност да ги играте и бесплатно и да се квалификувате за награди од таканаречениот Daily Crown. Но за да освоите поен од овој таб треба да изиграте било која од игрите при што ќе потрошите еден Tcredit. Со тоа освојувате по еден поен за секој искористен Tcredit, но и дополнителен поен за само еден искористен кредит. Доколку немате Tcredits, разгледајте ги игрите, изиграјте по некоја за да се запознаете со нив во бесплатните понуди без кредити и рекламирајте ги за да добиете повеќе TC Members. Кога некој од нив што се зачленил во TripleClicks преку Ваш линк ќе купи било што од оваа онлајн продавница, Вие го заработувате Вашиот процент и освојувате дополнителни поени.

Оваа дневна активност не е задолжителна, но моја препорака е да ги разгледате начините како може да заработувате од игрите.

За одработување на оваа дневна активност, исто како и за предходната, потребно е да искористите најмалку еден Tcredit. Табот ви дава информации за аукциите кои се во тек. Доколку отидете на некоја Астро Аукција и учествувате во неа со најмалку 1 кредит, освојувате еден поен за искористениот кредит, но и дополнителен поен за одработената активност. Секако дека може и да ги рекламирате аукциите па да заработите дополнителни пари како и поени од самите аукции.

Исто како и со предходната активност и оваа не е задолжителна, но Ви советувам да ги разгледате можностите како да заработите од аукциите.

И за оваа дневна активност потребно е да искористите најмалку еден Tcredit. Табот ви дава информации за Pricebenders аукциите кои се во тек. Доколку отидете на некоја аукција и учествувате со најмалку 1 кредит, освојувате еден поен за искористениот кредит, но и дополнителен поен за одработената активност. Секако дека може и да ги рекламирате аукциите па да заработите дополнителни пари како и поени од самите аукции.

И оваа не е задолжителна, но Ви советувам да ги разгледате можностите како да заработите од аукциите.

Таб каде што имате информации за состојбата со Вашите поени, статусот и можностите да постигнете повисоко ниво, Вашите заработки и рангирањето. Со кликање на копчето најдолу освојувате еден поен.

Преглед на најактивните членови кои Вие сте ги зачлениле (PSA) како и на доделените членови (CSA) со можност да контактирате со некој од нив. Како што вели основачот на SFI, Гери Карсон „Работете со работниците!“. Ова е место каде што налјесно може да стапите во контакт со нив. Со прегледување на овој таб и со кликање на плавото копче најдолу освојувате еден поен.

Преглед на бројот на нови членови во цел свет, како и од Македонија. Ја гледате и листата на најдобрите зачленувачи од предходниот ден, како и листа на членови кои постигнале нови повисоки статуси во SFI. Со кликање на најдолното копче освојувате еден поен, но целта е да направите се што можете за да се квалификувате во листата на најдобри зачленувачи.

од 1. до 10. во одреден месец може да ги подесите целите кои самие си ги поставувате за даден месец и за тоа освојувате 5 поени. На овој таб имате преглед докаде сте со постигнувањето на одредени цели. Со преглед на овој таб и со кликање на најдилното копче освојувате 1 поен.

Листа на постови на форумот на SFI кои можат да бидат интересни за Вас и каде што може да научите многу работи од искуствата на други членови. Со преглед на било кој пост од форумот во траење од 20 секунди освојувате еден поен.

Преглед на наградните игри во SFI i Вашиот статус со квалификувањето за нив. Разгледајте ги игрите и учествувајте во нив. Со преглед на овој таб и со кликање на најдолното копче табот станува зелен.

ВАЖНО!!!

♦Табовите EZ и PB не се задолжителни. За нивно одработување треба да имате кредити и за овие акции ќе стане збор подоцна. Сепак, отворете ги табовите за да видите за што станува збор.

♦Со одработивање на табовите ALERTS и WIN IT се квалификувате за наградната игра Daily Grand за наредниот ден.

♦На табовите BADGES и WIN IT имате само увид каков е вашиот статус со освоени поени за беџови или наградни игри. Тука не освојувате поени, но може да се квалификувате за награди од статусот со беџови или награди од игрите.

И на крај, ако ги извршите сите активности (вклучувајќи ги и оние незадолжителните) црвените табови ке станат зелени и со тоа сте ги завршиле дневните активности.

 

Уште еднаш да повторам, табовите EZ, AA и PB не се задолжителни, туку само опција.

Со редовно одработување на дневните активности секој ден (доволни се само оние слободните кои не бараат употреба на TCredits) се здобивате со беџ за дневни активности кој носи поени во квалификување за награди во статусот со беџови.

Getting – Started Actions

Кај овие активности кликајте на плавиот текст (линк) кој ќе ве одведе до страна каде што треба извршите некоја акција. Прочитајте што треба да се направи за да ја извршите активноста. Потоа, вратете се повторно на TO-DO LIST за да проверите дали ви се доделени поени. Оние активности се еднократни и не се повторуваат.

 

WEEKLY & MONTHLY Actions 

а. Првата задача ќе можете да ја завршите ако имате членови во Вашата структура . Со испраќање на тимска порака на Вашите членови освојувате поени. На овој начин SFI ни помага полесно да комуницираме со тимот, а истовремено освојуваме VP.

б. Друга неделна задача носи поени со постирање на кратка порака (stream post) откако ќе кликнете на плавиот текст.

Месечата активност за оценување на спонзорот, коспонзорот и самиот SFI можете да ја завршите откако ќе помине вториот месец од Вашето членство и доколку имате освоено најмалку 500VP во предходниот месец.

TripleClicks Sales & Team Leadership & Support 

Овие активности не можат да се завршат на почеток и затоа ќе бидат објаснети во понатамошните обуки.

Intermediate actions

Овие активности носат различен број на поени. Изработете се што можете!

А што понатаму?

Понатаму ве чекаат дневните активности и запознавање со SFI партнерската програма. Тоа ќе Ви биде едноставно објането преку лекциите на Launchpad-от, а потоа и напредните лекции од курсот “Internet Income“.
Искористете ја оваа шанса! Вакви обуки на интернет чинат и повеќе од 300$, а со SFI ги добивате БЕСПЛАТНО!

Совети:

1. СЕКОЈ ДЕН кога ќе можете одработувајте ги дневните активности од TO-DO листата! Така најлесно се запознавате со можностите на SFI, а истовремено освојувате значајни поени,а ви требаат десетина минути дневно.

2. СЕКОЈ ДЕН кога ќе можете прочитајте по некоја лекција од LAUNCHPAD краткиот курс за SFI. За тоа нема да ви треба повеќе од 5 минути.

3. Завршете ги сите задачи кои можете од E365 програмата, следуваат убави награди!

4. Погледнете ги  правилата за работа во Вашиот налог на SFI,  горната црна лента со табови под Reference > Affilate Agreement!